keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Jyväskylä, iso liikuntakeskus

Nyt alkaa Jyväskylän liikuntamahdollisuuksien hehkutus. Itse Helsingistä muuttaneena yllättäen kyseenalaistin, että voiko Jyväskylän kokoisesta "pikkukaupungista" löytyä mitää järkevää ja mielekästä tekemistä. Noh, täällähän on asiat paljon paremmin kuin Helsingissä!! :) Ja varsinkin opiskelija  voi tehdä hirveen paljon kaikkea pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi!

1. Harvasta kaupungista löytyy laskettelukeskus lähes kaupungin keskustasta. Jyväskylästä löytyy! Laajavuoren seutu tarjoilee mitä parhaimmat maastot kaikenlaiseen ulkoliikuntaan. Laskettukeskuksen lisäksi on valaistut lenkkipolut ja hiihtoladut, hyppyrimäki (ehdoton oma suosikki :P) ja kyllä siellä avantouintiakin voi harrastaa. Lumien lähdettyä metsät täyttyvät lenkkeilijöiden ja suunnistajien lisäksi viime syksynä avatun kilpatason frisbeegolf-radan kiertäjistä. Ja uskokaa tai älkää, tämä kaikki vain n. 3km päässä keskustasta! Eikä tässä vielä kaikki: jos opiskelet liikuntapedagogiikkaa, on sinulla mahdollisuus saada lainaksi Laajiksen laskettelukeskuskeen kausikortteja, joten laskettelustakaan ei välttämättä tarvitse maksaa. Lisäksi opiskelijoille on Laajiksessa edullisia laskuaikoja!


2. Vieläkin lähempää keskustaa löytyy Jyväsjärvi huikeine ja suosittuine lenkkeily-ympäristöineen. Missä mieli lepääkään paremmin kuin järven ympäri lenkkeillessä, pyöräillessä tai rullaluistellessa. Talvella jääkin kantaa ja Jyväsjärvelle ajetaan hiihtoladut sekä lähes ainutlaatuinen reilun kahden kilsan pituinen retkiluistelurata. Järven ympäri kiertävä lenkkireitti on valaistu ja pimeällä kannattaa ihastella myös huikeasti valaistuja järven yli meneviä siltoja sekä kaupungin valoja. 3. Eikä luonnon läheisyys lopu vieläkään. Jyväskylän keskustassa sijaistee luonnon muodostuma nimeltä Harju. Sen lisäksi että Harjulla käydään vappuna vappupiknikillä, sieltä löytyy myös pururata voimailulaitteineen. Liikuntapedagogiikan opiskelijat käyvät siellä myös välillä suunnistamassa. Harjulla on yleisurheilukenttä, jossa JJK pelaa kotipelinsä. Erittäin suosittua Harjulla on myös porrasjuoksu. Ensin voi juosta Harjun portaa ja jatkaa lenkkiä näköalatornin portaita ylös. Ja avattiinpa Harjullekin viime syksynä frisbeegolfrata, vaikkakin melko lyhyt sellainen.4. Yliopisto-opiskelijalle varsin suuri lottovoitto on Yliopistoliikunta, joka tarjoaa mahdollisuudet lähes lajin kuin lajin harrastamiseen erittäin edullisesti  tai jopa ilmaiseksi. Itse olen maksanut 50e vuosimaksun, jolla saan käydä ohjatuissa jumpissa ja kuntosalilla. Lisäksi YO-liikunnalla on paljon vapaavuoroja muun muassa eri palloilulajeihin, telinesaliin ja jäähalliin. Ja uimahalliinkin pääsee tiettyinä aikoina opiskelijat hyvin edullisesti. Tiettyinä aikoina voi siis ilmaiseksi mennä esimerkiksi pelaamaan korista, jumppaamaan, luistelemaan... Sitten on vielä kurssit, joiden hinta vaihtelee kurssin pituuden ja lajin mukaan. Itse olen käynyt kaksi 5 kerran tenniskurssia ja pitänyt kolme 5 kerran uimahyppykurssia. Lajivalikoima on siis erittäin laaja.

5. Edellä mainittujen ilmaisten ja puoli-ilmaisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi Jyväskylästä löytyy luonnollisesti erilaisia seuroja lähes lajille kuin lajille. Itselleni ei nimittäin ainakaan vielä ole tullut vastaan, etteikö täällä pystyisi harrastamaan jotain sellaista mitä suuremmissa kaupungeissa pystyy. Jos keksit jonkun sellaisen lajin, niin kommentoihan, niin minäkin tiedän :)

Parasta Jyväskylässä liikunnan osalta on se, että pyörällä pääsee ihan joka paikkaan kesät talvet :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti